Dlhy nemocníc rastú, Sociálnej poisťovni nezaplatili milióny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nemocnica
Foto: corrections.com

BRATISLAVA 26. februára (WEBNOVINY) – Dlh zdravotníckych zariadení voči Sociálnej poisťovni (SP) rástol i v prvom mesiaci tohto roka. V závere januára sa vyšplhal na takmer 90 mil. eur. V medzimesačnom porovnaní dlhovali nemocnice na neuhradenom poistnom o 3,4 milióna eur viac.

Sociálna poisťovňa evidovala na konci uplynulého mesiaca pohľadávky voči piatim zdravotníckym zariadeniam v pôsobnosti ministerstva zdravotníctva (MZ) a 16 transformovaným nemocniciam. Dlhy rástli jedenástim z nich. Vyplýva to z informácie o vývoji pohľadávok Sociálnej poisťovne voči zdravotníckym zariadeniam k 31. januáru 2014, ktorú vzala vláda na vedomie.

Dlh zdravotníckych zariadení v pôsobnosti MZ dosiahol ku koncu januára viac ako 58 miliónov eur. Oproti predchádzajúcemu mesiacu stúpol o 2,7 miliónov eur. Nárast pohľadávok eviduje Sociálna poisťovňa pri Univerzitnej nemocnici Bratislava, Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica, Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou Bratislava a Národnej transfúznej službe SR, Bratislava.

Transformované zdravotnícke zariadenia dlhovali na neuhradenom poistnom ku koncu predchádzajúceho mesiaca 31,6 miliónov eur, čo je o 674 tisíc eur viac ako v decembri uplynulého roka.

Pohľadávky rástli voči Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach, Nemocnici s poliklinikou v Považskej Bystrici, Nemocnici s poliklinikou Dunajská Streda, a. s., Nemocnici s poliklinikou Myjava, Liptovskej nemocnici s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu Liptovský Mikuláš, Nemocnici s poliklinikou Ilava, n. o. a Sanatóriu Tatranská Kotlina, n. o.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Sociálna poisťovňa